Aandachtsgebieden

De RaetGever kan niet alles. Maar wel veel. Hieronder treft u de gebieden aan waar De RaetGever het meest actief in is.

Uw probleem

De onderstaande rechtsgebieden zullen u waarschijnlijk weinig zeggen. En terecht. U bent geen jurist. U zocht juist een jurist om van gedoe af te komen. Niet om er dieper in te duiken. Dus laten we het omdraaien. U neemt contact met De RaetGever op. Als uw probleem binnen de vaardigheden liggen, dan wordt uw zaak aangenomen. En anders wordt u door verwezen naar een kantoor dat u wel verder kan helpen.

Verbintenissenrecht / civiel recht

U hebt een overeenkomst gesloten. Uw wederpartij wil er onder uit, of levert niet. Of erger: u kwam er achter dat uw overeenkomst helemaal niet overeen komt met wat u voor ogen had. U bent aansprakelijk gesteld Er ligt een dagvaarding. U wilt uw schade vergoed hebben. Allemaal zaken die veel voor komen en die door De RaetGever vakkundig kan worden opgepakt en afgehandeld. Er is meer mogelijk dan u denkt.

Huurrecht

Ook in het huurrecht is De RaetGever thuis. De RaetGever treedt over het algemeen op voor particulieren, al hebben ook woningbouwverenigingen in het verleden mr. Fijma ingeschakeld. U wordt geterroriseerd door uw onderburen? Is er achterstallig onderhoud? U hebt een maand huur gemist en de deurwaarder staat al op de stoep? Uw verhuurder heeft u een brief gestuurd met het verzoek om zelf de huur op te zeggen? U hebt een schuurtje verhuurd en nou blijken de huurders er een kwekerij in te hebben gezet? Wat er ook aan de hand is, De RaetGever kan u bij staan. In Raad én Daad.

Strafrecht

De RaetGever is al sinds jaar en dag actief in het strafrecht. De RaetGever heeft zijn strepen verdiend binnen dit genre. Mr. Fijma heeft in zijn carrière zonder aanziens des persoons zowel kleine zaken afgehandeld, als de grotere zaken. Mr. Fijma is betrokken (geweest) in talloze politierechterzaken en meervoudige kamer-zaken. Van de kantonrechter tot aan de Hoge Raad. Van piketadvocaat tot de verdediging in de BANKSIA-zaak (grootschalige internationale drugsimport), de in Den Haag en omstreken befaamde zaak SUNCRUISE inzake fraude en van de OV-Chipkaart-hacker tot aan een van de bestuurders van de European University of Professional Education inzake mensensmokkel en oplichting. De Rotterdamse zaak DAGGER (internationale drugshandel, gewapende overvallen) loopt nog steeds bij het Hof in Den Haag.

In het strafrecht lopen de zaken al snel uit de hand. Juist daarom is het van belang om een ervaren strafadvocaat in te schakelen. En dat tijdig te doen. De RaetGever staat voor u klaar.

Ontnemingsvorderingen (“pluk-ze”)

Binnen het strafrecht heeft de ontnemingspraktijk een bijzondere positie ingenomen. Ontnemingsvorderingen zijn niet meer weg te denken in de huidige praktijk. En ze worden vrijwel zonder uitzondering met grof geschut ingezet. In de praktijk blijkt vaak dat Justitie wel erg enthousiast toerekent wat er allemaal verdient moet zijn. In veel gevallen valt de schade aanzienlijk te beperken. Het persoonlijk record van De RaetGever staat op een oorspronkelijke vordering van € 1.242.900,- die werd terug gebracht naar € 225.361,-. Toch een vermindering van een slordige miljoen euro.

Jeugdrecht

Ook in het Jeugdrecht is De RaetGever actief. Zowel in het jeugdstrafrecht, als in het civiele jeugdrecht. De RaetGever beperkt zich echter in het algemeen tot ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen. Word jij of uw kind door Jeugdbescherming of de Raad van de Kinderbescherming gevolgd en menen zij dat de rechter er aan te pas moet komen? Neem dan contact op. Dan gaan we eerst kijken waar de problemen zitten en hoe heet de soep wordt geserveerd. En desnoods vechten we de zaak uit bij de rechter.

Algemene praktijk

Voor het overige doet De RaetGever alle reguliere zaken die voorkomen of voortvloeien uit de voorgaande zaken. De RaetGever doet bijvoorbeeld aardig wat bestuursrecht. Een moderne praktijk zal regelmatig bezwaar moeten instellen tegen een besluit van de Gemeente en een voorlopige voorziening aanvragen. Denk bij voorbeeld aan de procedures tegen het besluit om uw pand te sluiten. Of bezwaar in te dienen wegens een besluit op grond van de wet tijdelijk huisverbod. Dat is echter wat anders dan aankondigen dat het bestuursrecht een kernvaardigheid is. Zo ook met de overige rechtsgebieden. Meestal heeft De RaetGever aanzienlijke ervaring met de betreffende procedures. Neem simpelweg contact op om te kijken wat er mogelijk is.

Incasso’s

Uiteraard behandelt De RaetGever incasso’s. En wel op maat. Want er zit nogal een verschil in de aanpak van de lening die uw zwager niet wilt terugbetalen, tot het innen van openstaande facturen bij uw beste opdrachtgever die zelf in zwaar weer terecht is gekomen. Voor incassoprocedures kan een incassotarief worden afgesproken dat afwijkt van de reguliere tarifering. En daar krijgt u een aanpak voor terug die op maat is gesneden. Neemt contact op en informeer naar de mogelijkheden.

De RaetGever staat bij de Nederlandse Orde van Advocaten ingeschreven op de volgende rechtsgebieden: Algemene praktijk (waaronder Burgerlijk recht, Strafrecht en Bestuursrecht), Huurrecht. Strafrecht (jeugdstrafrecht) en Verbintenissenrecht. Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Rechtsgebiedenregister

mr. G.H. Fijma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Algemene praktijk  (Bestuursrecht, Burgerlijk recht en Strafrecht)
Huurrecht (Woonruimte)
Strafrecht (Jeugdstrafrecht)
Verbintenissenrecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

En verder….

Er zijn veel zaken die De RaetGever niet doet. Bij voorbeeld omdat u wilt scheiden van uw partner. De RaetGever behandelt geen personen- en familierecht. Of het is simpelweg zo druk dat er geen tijd is om de vereiste aandacht aan uw zaak te geven. Dan wordt er een cliëntenstop ingevoerd. Maar het kan ook zijn dat er een second opinion nodig is. Of dat uw zaak specifieke expertise nodig heeft. De RaetGever werkt veel samen met collega’s en confrères. Of het nou is om ze in te huren, of om een doorverwijzing te regelen.

Op het gebied van faillissementsrecht, arbeidsrecht en ambtenarenrecht verwijst De RaetGever standaard door naar de collega’s (m/v) van GH Advocaten. Ze zitten om de hoek en zijn bewezen experts op hun vakgebieden.

Op het gebied van mediation, echtscheidingen of schulden is er maar één kantoor in de buurt dat aangewezen is om uw zaak in behandeling te nemen: de onvolprezen advocaten van Het Wetshuys in Venlo. Mr P.A. van Enckevort is overigens een van de weinige advocaten die ook als Vertrouwenspersoon voor uw onderneming kan worden ingehuurd.

Als er iets moet gebeuren in de fiscaliteit of op het gebied van fiscaal recht, dan is er maar één autoriteit: mr. L.J. de Rijke in Bergen op Zoom. De RaetGever heeft veel met hem samen gewerkt in verschillende zaken.

Op het gebied van letselschade adviseert De RaetGever uitsluitend om advies op te nemen met Maarten de Klerk van Haagrecht Advocaten in Den Haag. Een eigenzinnig advocaat met een uitstekende afhandeling van zijn werk.

Is er iets aan de hand in Vastgoed? Zoekt u als ondernemer sterke hulp bij bouw, aankoop, verkoop, erfpacht of  projectontwikkeling, dan is er maar één zwaargewicht te vinden: mr. Carst Teiwes in Den Haag. Deze meester heeft geen nadere introductie nodig.

En als laatste, het rechtsgebied waar elke ondernemer vroeger of later mee te maken krijgt: het ondernemingsrecht. Hiervoor kent De RaetGever slechts één advocaat die zijn sporen meer dan ruimschoots heeft verdiend. Mr. C.S. van den Pauwert van Greenstone Advocaten in Eindhoven. Dé one-stop-shop op het gebied van ondernemingsrecht en vennootschapsrecht.

Op het gebied van strafrecht kan De RaetGever uitstekend zelf zijn weg vinden. En toch wordt er graag samen gewerkt met collega’s (m/v). Een dossier of verweer kan worden opgesplitst. Uw strafzaak is simpelweg te omvangrijk om door één advocaat te worden behandeld. Een bepaalde processtrategie maakt het gewenst om er een tweede man bij te halen. Verzin het maar. Recent heeft De RaetGever erg prettig samen gewerkt met mr. Mark Broere van Van Asselt & Broere Strafrechtadvocaten in Roosendaal. En de advocaten van Hof-Recht Advocaten kunnen niet anders worden omschreven als de meest vakbekwame tovenaars op dit gebied.

© 2020 De Raetgever